Forside Medlemmer    Kommisorium Aktiviteter

Kontakt

 

Margrit Petersen

En mappe med grafiske værker af billedkunstneren Margrit Petersen dukkede op efter opgørelsen af kunst på de gamle rådhuse i Skanderborg Kommune var gennemført. Margrit Petersen forærede omkring 1990 hele sin samling af grafik og trykplader til Skanderborg Kommune i håbet om, at ”den kunne blive en del af grundstammen i et kunstmuseum på Vestermølle. Den drøm blev ikke til virkelighed, og et kunstmuseum i Skanderborg Kommune synes i dag ligeså uvirkelig. 

Margrit Petersen, der blev født i 1908, var i en årrække oversygeplejerske på Skanderborg Sygehus, men uddannede sig som kunstner i en moden alder på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus i årene fra 1962 til 1966.  Hun supplerede sin uddannelse som grafiker på Hayters grafiske værksted i Paris fra 1969-74, hvor mange af den tids største navne i international kunst havde deres gang, fx Picasso, Giacometti og Jackson Pollock.  

På vegne af Kunstrådet har Thomas Andersson og Hans Struve d. 5. april 2018 gennemgået mappen med værker af Margrit Petersen og i den forbindelse valgt 27 grafiske værker ud, der i henhold til beslutning i Kunstrådet vil blive indrammet og udstillet i Kulturhuset fra 15. november til begyndelsen af januar. De valgte værker er alle trykt i den grafiske teknik, som Margrit Petersen tilegnede sig på Hayters værksted og er alle nonfigurative, inspireret af tidens strømninger inden for konstruktiv kunst og op art.

Mappen rummer udover tryk af denne type værker fra Margrit Petersens tidlige periode, hvor hun arbejder figurativt, som oftest inspireret af natur, historie og mytologi.  Disse værker har ikke samme originalitet, men falder i tråd med, hvad mange af den tids grafikere havde som interesseområde. Endvidere rummer mappen en del prøvetryk.

Disse resterende værker i mappen anbefaler kunstrådet bliver sat til salg for 100 kr. pr uindrammet tryk i forbindelse med udstillingen i Kulturhuset.

Fernisering d. 15 nov. kl. 17 Kulturhuset Skanderborg