Forside Medlemmer    Kommisorium Aktiviteter

Kontakt

 

eScape 2016

My home Ground - Skovby Nygaard - før og nu

Der bygges nye huse ved Skovby Nygaard mellem Galten og Skovby, men det er ikke første gang, mennesker bosætter sig på jorderne ved Skovby Nygaard. Tværtimod. Landskabet i området gemmer nemlig på en spændende historie: Arkæologerne fra Museum Skanderborg har afsløret en vidtstrakt og unik jernalderbebyggelse, der spænder over en periode på 1000 år.
Fundene af en drejekværn og en vævevægt fortæller om det hverdagsliv, der blev levet her og en fin kopi af et glasbæger fra Frankerriget fortæller os, at jernalderfolkene i Skovby vidste, hvad der rørte sig i den store verden.

Den store udstykning og det nye boligområde ved Skovby Nygaard mellem Galten og Skovby kommer til at summe af aktivitet det meste af året. Ud over Byg og Bo-udstillingen kan man opleve kommunens nye Fællesskabsvogn og eSCAPE projektet My Home Ground – Skovby Nygaard – før og nu, der fortæller stedets historie gennem tre unikke kunstværker.

Under udstillingen Byg & Bo bringer projektet eScape landskabet, arkæologien og menneskene sammen i en kunstnerisk fortolkning. Overskriften er ”My Home Ground - Skovby Nygaard - før og nu”, og gæsterne kan glæde sig til to store kunstværker, som tager afsæt i stedets historie. Værkerne bliver skabt af de to østjyske kunstnere Morten Barker og Michael Bredtved - i fantasifuldt samarbejde med børn fra Skovbyskolen.

Der er festlig fernisering ved udstykninger i Skovby Nygaard, Smedeskovvej 62, 8464 Galten, søndag d. 20. marts 2016 kl. 14-16, hvor alle er velkomne.

Aktiviteter for alle

Følg med på facebook for de nyeste opdateringer om aktiviteter: www.facebook.com/eScapeSkanderborg

Februar/marts: Udgravninger
Marts: Omvisninger om stedet og arkæologien for skolebørn, samt lokale beboere (de bliver formidlere). Kunstworkshop og artisttalks for skolebørn mv.

20. marts kl. 14-16: Fernisering på eScape My home Ground med kunstværker af Morten Barker og Michael Bredtved. Deltagelse af Kulturminister Bertel Haarder og Borgmester Jørgen Gaarde
24. – 29. marts: Udstilling ”Byg og bo” med aktiviteter, kommunens fælleskabsvogn og meget andet
20. – 29. marts: Udgravninger og formidling v/Museum Skanderborg samt formidling v/VisitSkanderborg

Kunstværkerne kan opleves frem til 1. maj.

eScape

eScape er formidling af stedets historie gennem moderne kunst. Stedet og landskabet er projektet eScapes kerne og afsæt. Visionen er at bringe kunsten og kulturhistorien ud på stedet og væk fra museets fire vægge. Både arkæologi og kunst kan anskues som fortolkninger af historie, tid og sted. I eScape er de ligestillede parter, der fortolker samme unikke område og den historiefortælling, der gemmer sig.

eScape er et samarbejde mellem Museum Skanderborg, Kunstråd Skanderborg, VisitSkanderborg og Skanderborg Kommune.

Tak til

En stor tak til alle samarbejdspartnere, der på den ene eller anden måde har bidraget.
Skovby Nygaard, Byg og Bo, Skovbyskolen, Statens Kunstfond, Aarhus 2017 og områdets lokale borgere.